Om

Søren Zacho Ruby

Skuespiller, dramatiker og kreativ formidler

Uddannelse

 

1996 - 1999 TeaterStudio - skuespillerskolen for film og teater.

 

 

På den private skuespillerskole TeaterStudio startede jeg i 1996 på skolens første årgang, og gennemførte uddannelsen i 1999 med afgangsforestillingen GEJST der spillede i der fredede pakhus til Toldboden på Aarhus Havn.

 

Skoletiden var sammensat af intense træningsforløb i dramatisk arbejde, dans, stemme, filmskuespil, sang og egne opsætninger som åbne arbejdsdemonstrationer. Bl.a. havde vi filmkursusforløb og workshops med Aage Rais, Caspar Koch og Carsten Fromberg. Uddannelsen baserede sig på et mesterlærerforløb, hvor den samme dramalærer følger holdet gennem hele uddannelsestiden, og dermed følger udviklingen for den enkelte. Min mesterlærer var skolens rektor Mikhail Belinson, som jeg stadig bruger som mentor, inspirator og instruktionskonsulent i mine egne produktioner. Under uddannelsen producerede vi flere offentlige forestillinger: Tjekovs Bryllupsfesten, HC Andersens Snedronningen og Pusjkins Små Tragedier (Gejst)

 

Sammen med flere medstuderende oprettede jeg et elevråd der stod for filmvisninger, studieture, skoleblad, fester og arrangerede teaterforestillinger og foredrag. Det var en fri skole med plads til initiativ og virketrang, og mange gode erfaringer gjorde jeg udenfor skoletiden.

 

Jeg har siden hen startet teatre sammen med hele tre holdkammerater; "Teat R" sammen med Mette Rønne, "Teatro Dos Mil" sammen med Dag Njaa Isene, og "Det Kommende Teater" i forbindelse med forestillingen "Tiden i mellem" som jeg producerede med Lilje Windbirk.

Profiloplysninger

Mål, tøj, sko og diverse oplysninger

 

Højde: 174 cm

Jakkesæt: str. 48/50

Liv: 87 cm

Bryst: 104 cm

Skridt: 77 cm

Skjorte: 41/42

Bluse, sweatshirt, t-shirt mv: medium

Sko: Str. 42/43

Øjne: Brune

Hår: Mørkebrunt

 

Kørekort (B)

Sangstemme: Tenor

Spiller golf

 

Har spillet i Brassband (Tenorhorn(ES)/cornet) i 10 år

Taler diverse dialekter udemærket og gerne

 

Billederne herunder kan hentes og printes efter behov

Efteruddannelser

2014 - Plotværkstedet:

Plot #1

Et intensivt kursusforløb med Marlene Kirkegaard på 3 søndage á 4 timer om plot, manuskriptudvikling, karakterer og dramaturgi.

2009 - 2010 Dramatiker Væksthus. Frirum for fortsættere

Børneteater Sammenslutningen (BTS) optog mig på deres etårige efteruddannelses-dramatikerforløb v. Dramaturg Jane Rasch. Forløbet foregik mest på Odsherred Teatercenter, med afstikkere til ForsøgsStationen på Vesterbro i København.

2004 Mogens Rukov:

"Om at skrive"

Intenst 48 timers dramatikerforløb v. Mogens Rukov. Om skriveværktøjer til film og TV, manuskriptteori og praksis på Odsherred Teatercenter. Her tændtes min indre dramatiker.

2010 Brendan Foley:

"Screenwriting for writers"

2004 Dansk Skuespiller Forbunds Filmseminar

Internatworkshop i Ærøskøbing på 25 timer med den engelske manuskriptforfatter Brendan Foley.

Arrangeret af FilmFyn v. Lars Herman og Erik Crone.

Workshoppen startede ombord på en skonnert i Svendborg, med foredrag om Carsten Jensens bog; Vi, de druknede.

På Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft deltog jeg i 10 dages filmseminar for professionelle skuespillere arrangeret af Dansk Skuespillerforbund. Sammen med andre skuespillere, instruktører og klippere lavede jeg fire kortfilm og deltog i processen omkring skabelsen.